Jak probíhalo školení Technické SEO s Pavlem Ungrem

26. 2. 2020
0
0
3 min.
Jak probíhalo školení Technické SEO s Pavlem Ungrem

Dnes jsem absolvoval školení technické SEO od Pavla Ungra, který je znám a vidět na trhu v ČR. Považuje se za přední České SEO specialisty. Zní to lákavě, že? Na školení jsem se velmi těšil.

Právě jsem ve vlaku na cestě domu do Ostravy. Na školení jedu na otočku Ostrava – Praha – Ostrava. A dokud to mám vše čerstvě v hlavě, podělím se o své zážitky.

Cesta

Kancelář Pavla je dostupna cca 5 minut metrem C a nebo tramvajkou z hlavního nádraží. Vstupní dveře jsou u cesty a docela snadno jsem je našel.

První dojmy

Po vstupu do školicí místnosti mě přivítala příjemná asistentka a nabídla občerstvení. Dal jsem si donut, čaj a půlku banánu. Hrala hudba a zatím co jsem si dával občerstvení postupně přicházeli další účastníci kurzu.

Začínáme

Začali jsme představením řečníků a potom i účastníků školení. Pokračovali jsme vyvrácením mýtů o seo, schválně na něco si zkusím vzpomenout: meta keywords je k ničemu, chybějící h1 v osnově není tragédie, zvýraznění textu např. ve strong tagu je nejspíš bezpředmětné pro seo, …

Po dopolednem představení o tom, co vlastně SEO je a není dostali jsme hlad a šli do nedaleké restaurace na oběd.

Oběd

Sedli jsme si do restaurace Potrefená husa. Cestou i v průběhu oběda probíhala volná diskuze a dotazy. Dal jsem si brambory a kuřecí stehno. Jídlo bylo moc fajn, ale ta porce za 180 Kč mi přišla docela malá, nebo jsem si možná měl dat ještě polévku jako někteří ostatní. Jídlo za celý stůl hradil Pavel Ungr.

Odpoledne

V průběhu odpoledního školení střídalo se školení s malými pauzy. Probíraly se tam témata: o javascriptu, jeho dopadu na seo a jak jej řešit správně. Na můj vkus až moc zdlouhavě, ale chápu, že pro někoho v dnešní době je to zajímavé téma. Dále se probíraly kanonizace, přesměrování, problémy indexace, jak na stránkovaní správně, jak na filtry v eshopu správně, … atd atd.

Blíží se konec

Školení pokračovalo do cca 18 hodin, a protože mi jel zpáteční vlak 18:20 musel jsem školení opustit asi o půlhodinku dříve. Zpětně svého rozhodnutí velmi litují, protože mě mohlo uniknout něco zajímavého a taky jsem toužil po fotce s přednášejícími, kterou jsem si kvůli předčasnému odchodu nepořídil.

Shrnutí

Když bych to měl shrnout, tak školení bylo super. Hlavně informace, které jsem v průběhu školení získával jsou pro mě velmi důležité, a že jich nebylo málo :-). Vyplnily se mi mezírky v technickém seo, díky čemuž lépe chápu jak funguji vyhledávače a jak frontend kódování dělat správně.

Investovaných peněz nelituji, dostal jsem přesně to, pro co jsem do Prahy jel. Školení rozšířilo moje obzory a posunulo zase o kousek dopředu. Tímto Pavlu Ungrovi chci poděkovat za supr školení a všem frontend kodérům rozhodně doporučuji.

Chcete odebírat podobné články?

Přihlášení proběhlo úspěšně

Související články

Komentáře

Zatím zde nejsou žádné komentáře.

Přidat nový komentář
Odpovědět na komentář

od: